Kontakt

Petr Záruba

 

Petr Z. - Vedro

mobil:602 347 496

email : petr.zaru@volny.cz

Moje první závody : Podzimní Feederový Mazec Cup

14.3.2009 Trvalý odkaz







Podzimní Feederový Mazec Cup II. ročník - Vltava 6.

Ano je to tak , i já převážně osamělý lovec jsem se přihlásil na sranda závody a rozlučku se sezonou zvanou Mazec Cup. Který někteří kolegove okamžitě fftipně přejmenovali na Zmrzlou Prdel

Nejdůležitější informace :

Sobota 22. listopadu 2008 - Vltava 6, 401 018, pod Modřanským jezem

Organizační výbor :
Garant závodu : Miroslav Stejskal 
Ředitel závodu : Jiří Ouředníček
Hlavní rozhodčí : Radana Srbová
JURY : bude stanovena z řad závodníků
 

Pokyny pro účastníky závodu:
Závod probíhá podle pravidel ZÁVODNÍHO ŘÁDU FEEDER PRO ZÁVODY POŘADÁNÉ SEKCÍ LRU FEEDER, SO LRU PLAVANÁ PŘI RADĚ ČRS, PLATNÉHO PRO ROK 2008., s upřesněním, dle níže uvedeného Soutěžního řádu. 
Soutěžní řád:

Nástrahy, návnady a způsob vnadění.
1. Celkové množství návnad je omezeno na 17 litrů vlhké a proseté směsi. 
2. Celkové množství živých nástrah je omezeno na 2,5 litru všech povolených živých organismů dohromady (na chytání + vnadění). Patentka je zakázána. 
3. Závodníci mohou vnadit podle svého uvážení při základním vnadění (5min., dle časového rozvrhu) a to koulemi o max.velikosti tenisového míčku, při vlastním závodě se vnadí koulemi vytvořenými z takového množství, které se vejde do sevřené dlaně. Při vnadění je povoleno vnadit rukou, katapultem nebo pouze krmítkem, apod.. 
4. Loví se jeden feederový či winkelpickerový prut s jedním návazcem. Počet připravených prutů není omezen.
5. Všichni přihlášení do závodu jsou povinni během přípravy zapsat do sumáře úlovků datum a revír.
 

Progam dne:

Sobota 22. listopadu 2008
08.00 - 09.00 Prezence 
09.00 - 09.29 Losování sektorů a závodních míst. 
09.30 Vstup do místa pro závodníky (začátek přípravy (první signál)
10.55 Hlavní vnadění (druhý signál)
11.00 Začátek závodu (třetí signál)
14.55 5 minut do konce závodu (čtvrtý signál)
15.00 Konec závodu (pátý signál) a následuje vážení úlovků.
15.05-16.00 Vážení úlovků 
16.30 Vyhlášení výsledků a předání cen

Místo konání závodu:
Vltava 6, revír 401 018 Chuchle, pod Modřanským jezem, levý břeh. Od vyústění potoku po proudu v délce cca 700 m.

Přihlási jsem nejenom sebe, ale i svého spolubojovníka s vážnou diagnozou zvanou feeder ( Dochtor ). Avšak krutá a zákeřná nemoc zvaná rýmička znemožnila tomuto neúnavnému adeptu feederování účast na závodech ( takže zase sám ). Na jeho obhajobu musím říct, že mě přijel se svým synkem " Matesem " alespoň duševně podpořit  ( což jsem hodně potřeboval ).

Ihned po příjezdu bylo jasné, že to nebude žádná sranda - přívětivost a vlidnost počasí neznala mezí. Naštěstí na poslední chvilku nominovaná Markéta nás nenechala zmrznout a ihned po svém příjezdu nás začala napájet výborným svařákem a po zprovoznění elektro centrály i nakrmila párečky. Klobouk dolu před pořadateli, ti byly na místě už od časného rána cca od 6 hod a vyměřovali trať - pět sektorů po jedenácti ks a dvanácti a půl metrech . Bylo přihlášeno 59 startujících, né však všichni skrz nepřízeň počasí přijeli. Nakonec startovalo 38 závodníků pacientů. Po vylosování sektoru ( já v E 01 ) jsem začal míchat doporučené krmení a pokukoval po ostatních profících, jak se to dělá profesionálně ( příště vzít aku vrtačku - nenadřu se tak ). 

Po vstupu do sektoru jsem se snažil rozdělat a srovnat nádobíčko a sednout si tak , aby mě sníh nešlehal do obličejové části hlavy ( neúzpěšně bohužel ) a věci byly po ruce. Potom se ale počasí umoudřilo a vykouknul "punťa ", aby se podíval na šílence co v takovém počasí koupou červa.

Po sinálu ( tento rok poprvé pirotechnikou ), který zahajoval závod jsem se snažil nahazovat do místa , které jsem před tím zakrmil cca 6 koulemi krmení ( občas jsem se i trefil ). Samotné závody probíhali úplně v klidu a ani rybka mne nevyrušila z rybářské agonie a rozjímání.

Po různých změnách nástrahy, prodlužování a zkracování forpasů a dalšího snažení aspoň o mikro rybku, jsem jako na smilování čekal na poslední signál, který závody ( a moje trápení ) ukončoval.

Nějaké rybky se přece jen lapli.

Cituji JO protože sám bych to tak krásně nenapsal :Magdě se povedlo zdolat krásného ježdíka, který i bodoval a nakonec o pouhých 5mm ho posunul na bednu a tím odsunul ježdíka uloveného Karym.

Asi největším překvapením byl úlovek vranky. Honzovi Kukačkovi se dokonce jako jedinému podařilo přelstít dvě ryby - vranky . Ještě jednu vzácnou, ale krásnou rybu zdolal Radek Muller a tím se zapsal do výsledkové listiny. A poslední, kdo měl štěstí na záběr a krásnou rybu byl Pavel, který se svým duhákem jasně zvítězil.
 

Závěrem chci poděkovat bohu, že jsem přežil, manželce za čajček a duševní podporu, organizátorům za zásluhy a Markétě , která vzorně po celou dobu závodu obcházela celou trať a rozlévala dobroty. Nakoukl jsem trochu pod pokličku závodníků a nasál atmosféru a o to mě šlo. A jak říká klasik :  " když už je špatné počasí, tak aspoň neberou ryby ".

Tak a mám první článek v životě za sebou. Omluvte případné nedostatky. Příště to snah bude lepší. Zdroj: www.fish-pro.cz

 

Komentář ke článku (0)